Hyvinvointikeskus on enemmän kuin terveyskeskus – se sisältää lupauksen hyvinvoinnista

Vuosien polveilevan keskustelun, suunnittelun ja erilaisten päätösten jälkeen olemme kokoontuneet tänään tänne Jokiniittyyn. Tätä on odotettu. Kauan kaivatun hyvinvointikeskuksen rakentaminen alkaa. 

Tiesitte ehkä, että tuota viereistä jokea pitkin on saapunut uutta elämää Kirkkonummelle aiemminkin, jo keskiajalla. Tätä jokea pitkin saapui keskiajalla Kirkkonummelle virolaisia munkkeja, jotka kertoman mukaan rakensivat silloisen hyvinvointikeskuksen tuohon mäelle, kivestä – Kirkkonummen kirkon, kuntamme merkittävimmän rakennuksen. 

Nyt saamme olla tässä kuntamme keskusta-alueen vielä tässä vaiheessa reunamilla,  muuraamassa tällä kertaa ensimmäistä kiveä modernille hyvinvointikeskukselle. Myös tälle perustukselle rakentuu yksi Kirkkonummen tärkeimmistä rakennuksista. 

Tämän hankkeen rakentamista edeltänyt matka on ollut mutkikas. Kuin tuo joki, joka mutkittelee välillä vapaasti, välillä sen mutkia on suoristettu. Olen itsekin saanut katsella varhaisia rakennuspiirustuksia jo vuonna 2003 työskennellessäni Kirkkonummen terveyskeskuksessa. Tuolloin mietin, että missäköhän oma työtilani tulisi olemaan. En osannut arvata lopputulosta. Myöhemmin osallistuin vielä uuteen suunnittelutyöryhmään, jolle hankkeen arkkitehti esitteli piirroksia, tuolloin vielä nykyisen terveyskeskuksen paikalle. 

Vuonna 2014 kunnanvaltuusto päätti kuitenkin tästä uudesta rakennuksesta ja sijainnista. Valtuusto lopulta päätti, että Kirkkonummi rakentaa tärkeän hyvinvointikeskuksen Jokiniitylle.

Meille on tulossa nykyaikainen, asiakaslähtöinen ja tulevaisuuteen katsova Hyvinvointikeskus. Se tarjoaa ainakin 23:a erilaista palvelua kirkkonummelaisille. Saman katon alla työskentelevät kaikki sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaiset, jolloin ammattilaisten yhteistyö ja kirkkonummelaisten asiointi helpottuu.

Hyvinvointikeskus on enemmän kuin terveyskeskus. Se lupaa terveyden lisäksi vielä hyvinvointia ja sitähän me tänne Kirkkonummelle haluamme.

Tehdään tästä hyvä ja tehdään täällä hyvää. 

Innokkaasti puhumassa ja viittomassa Hyvinvointikeskuksen perustamiskiven muuraustilaisuudessa 24.9.2020

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s