Masalan tulevaisuus

Masala on yksi Kirkkonummen kolmesta keskuksesta, jossa asuu noin 10 000 asukasta – pienen kaupungin verran. Masalassa on paljon hyvää, ja mitä se on tulevaisuudessa, määritellään nyt esillä olevassa osayleiskaavaehdotuksessa.

Masalalla on paljon mahdollisuuksia olla viihtyisä ja elinvoimainen keskus. Se sijaitsee erinomaisten liikenneyhteyksien varrella, siellä on työpaikkoja sekä uudistuneita ruokakauppoja. Sekä ulko- että sisäliikunnan harrastamisen mahdollisuudet ovat erinomaiset, myös avautuvan liikunta-areenan myötä. Masalan keskustaan on viimeaikoina rakennettu uusia kerros- ja pientaloja viihtyisän pientaloasumisen jatkeeksi.

Mutta minkälaisen Masalan haluamme tulevaisuudessa? Sellaisen jossa voi kokea turvallisuuden tunnetta, johon ihmiset suorastaan kilpailevat pääsevänsä ja jossa viihdytään.

Viihtyvyyteen vaikuttavat hyvin suunnitellun ympäristön lisäksi toimivat palvelut. Koulujen ja päiväkotien pitää olla kunnossa. Tämä tarkoittaa, että Nissnikun koulu on rakennettava pian. Sen asukkaat tarvitsevat oman kirjastonsa ja ehdottomasti terveysaseman.

Tutkimusten mukaan asuinalueiden viherympäristöt tukevat merkittävästi elämänlaatua. Masala on portti Keskusmetsään, joka yltää Kirkkonummen keskustaan saakka. Tätä kokonaisuutta on tärkeä varjella, sillä Kirkkonummi tulee kasvamaan myös tulevaisuudessa. Lähiluonto on monen henkireikä. Keskusmetsässä on myös merkittäviä luontoarvoja.

Nyt Masalaan laaditaan osayleiskaavaa, jonka tavoitteena on mahdollistaa rakentamisen tiivistäminen ja asukkaiden määrän lisääminen. Tarkoittaako tämä ylitiiviitä tornitaloja? Millä keinoilla huomioidaan asumisen viihtyvyys ja turvataan palvelut? Osayleiskaavaehdotus on nähtävillä kunnan nettisivuilla 15.11 – 17.12.2021. Asukastilaisuus on Kunnantalolla 30.11.2021 klo 17, johon pääsee ilmoittautumalla kunnan nettisivujen kautta.

Masala ansaitsee hyvää!

Minna Hakapää

kunnanvaltuutettu,

kunnanhallituksen ja perusturvalautakunnan jäsen

Pro Kirkkonummi

Julkaistu Kirkkonummen Sanomissa 11/2021

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s