Kirkkonummella satsataan tulevaisuuteen

 

Loppusyksy on talousarvion laadinnan aikaa. Kunnanjohtaja on tehnyt oman talousarvioesityksensä, joka toimii pohjaesityksenä poliittisten ryhmien välisille neuvotteluille. Tulevaan talousarvioon liittyy myös kunnallisveron määrittäminen.

Talousarvio tehdään haastavassa tilanteessa, koska mm. investointipaineet, kuten uudet rakennukset, kuormittavat taloutta. Lisäksi on epävarmuutta tämän vuoden verotuloista ja myös tulevat tulot ovat aikaisempaa arvaamattomampia. Verokorttiuudistuksen myötä ei ole mahdollista saada vielä tähän aikaan vuodesta tietoa kuluneen vuoden verotuloista. Myös kunnan saamiin valtionosuuksiin vaikuttavat maamme hallituksen tulevat poliittiset päätökset. Huomioitavana on Kirkkonummellakin lisäksi se, että väestörakenne muuttuu: ikäihmisten määrä kasvaa ja lapsimäärät tulevat jossain vaiheessa vähenemään.

Oma kuntamme kuuluu kuitenkin niihin onnekkaisiin kuntiin, jotka ovat pysyneet asukasmäärältään kasvavina, vaikka useilla paikkakunnilla Suomessa surraan väen vähentymistä. Pääkaupunkiseudun läheisyys pitää jatkossakin huolen, että Kirkkonummi on kiinnostava asuinpaikka. Kirkkonummi rakentaa nyt tulevaisuuttaan, jotta olisi myös uusille asukkaille vetovoimainen kunta. On tärkeää, että kirkkonummelaiset viihtyvät täällä myös eri elämänvaiheissa – että Kirkkonummesta löytyy pitovoimaa.

Kirkkonummen keskustaan valmistuu uusi koulu, Jokirinne, ensi vuoden loppuun mennessä ja sen vankat seinät hahmottuvat jo maisemassa. Pääkirjasto laajenee kuntalaisten olohuoneeksi ensi syksynä jolloin meillä on oma Oodi, Koodi, kuten joku sitä ehtikin jo leikkimielisesti kutsua. Tulemme saamaan myös uuden hyvinvointikeskuksen terveys- ja sosiaalipalveluille vanhan terveyskeskuksen tilalle. Veikkolassa on jo aloitettu uuden päiväkodin rakentaminen ja Veikkolan kouluun tehdään laajennus.

Suunnitteilla on myös jopa uuden lukiokampuksen rakentaminen, jossa olisi sekä suomenkielinen että ruotsinkielinen lukio. Tämän ja Jokirinteen koulun valmistuminen mahdollistavat Kirkkoharjun koulun purkamisen ja Kirkkonummen keskustan rakentumisen viihtyisäksi kokonaisuudeksi.

Kirkkonummella on hieno sijainti kasvavan pääkaupungin läheisyydessä, merellisyys ja ainutlaatuinen luonto. Meille pääsee auton lisäksi Rantarataa junalla, olemme osa pääkaupunkiseudun joukkoliikennettä (HSL) ja ratahanke myös Veikkolan läpi on keskusteluissa. Nyt on aika satsata tulevaisuuteen.

Minna Hakapää

kunnanvaltuuston 1. varapuheenjohtaja

Pro Kirkkonummi

Julkaistu Kirkkonummen SanomissaIMG_9164

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s