Minusta

Kuntavaaliehdokas Kirkkonummella 2021

Olen jo lapsesta lähtien ollut mielelläni mukana yhteisten asioiden hoitamisessa sekä koulussa että opiskelijamaailmassa. Viime vuodet olen saanut olla Kirkkonummen kunnanvaltuutettu ja valtuuston varapuheenjohtaja. Valtuutettuna perehdyn mielelläni asioihin, ja käytän samalla aikaisempaa elämänkokemustani hyväksi keskusteluissa ja päätöksenteossa.

Lapsuudestani juontaa myös se, että olen tottunut luomaan toimivaa arkea. Jo ensimmäisestä ikävuodestani lähtien perheemme muutti Etelä- ja Itä-Suomen välillä aina parin vuoden välein. Muutaman  kerran muutimme myös Afrikan mantereelle isäni työn vuoksi. Afrikan vuosien myötä ei ole yllättävää, että työni Kirkkonummen saamiseksi Reilun kaupan kunnaksi oli itselleni kunnia-asia. Nyt Kirkkonummi on ollut Reilun Kaupan kunta vuodesta 2013.

Perheeni kanssa muutimme Kirkkonummelle sen monipuolisen ja kauniin luonnon vuoksi. Halusin lapsilleni rauhallisen ja turvallisen kasvuympäristön. Hyvät julkiset liikenneyhteydet, koulu, päiväkoti, kirjasto, uimahalli ja harrastusmahdollisuudet olivat perheellemme myös tärkeitä. Lue myös artikkelini Kirkkonummi kaipaa kulttuutitiloja.

Kirkkonummen metsät ovat tuttuja jo nuoruudestani. Dåvittsissa sijaitsi lippukuntani partiokämppä ja sekä Meikon että Nuuksion maastoissa olin viettänyt useita öitä partioleireillä ja vaeltamassa. Porkkalan kärjessä olin saanut seurata lintujen muuttoa. Kirkkonummen luonto ja sen arvokkaiden kohteiden säilyminen ovat olleet minulle merkityksellistä kunnanvaltuutettuna alusta asti. Porkkala Kansallispuistoksi –työryhmän puheenjohtajana saimme vuonna 2016 Porkkalan toiselle sijalle kansallispuisto-statusta havittelevassa kisassa. Tämä mahdollisti Porkkalan kärkeen nyt rakennetut reitit, viitat ja katokset.

Myös Meikon reitistö on ollut osa pitkäaikaista vaikuttamistyötäni. Kirkkonummen vahvuudet ovat sen luonto ja pääkaupunkiseudun läheisyys. Haluaisin, että jokaisesta kodista olisi mahdollista päästä käyskentelemään lähimetsään. Keskusmetsän luonnon säilyttäminen ja reitit tulee olemaan itselleni tärkeä tavoite kunnanvaltuutettuna. Mielestäni myös ilmastoystävällinen päätöksenteko pitää toteutua jo kuntatasolla esimerkiksi rakentamisessa. 

Koulut ja päiväkodit ovat paikkoja, joissa työskentelen puheterapeuttina lasten kanssa. Lue myös artikkelini koskien Liikuntapainotteista yläkoulua Kirkkonummelle. Olen työskennellyt monipuolisesti terveydenhuollossa ainaYliopistollisesta keskussairaalasta terveyskeskukseen sekä kehitysvammaisten parissa Killinmäessä. Olen myös kirjoittanut blogiini Killinmäen ostamisesta kunnalle. Kirkkonummen edustajana HUS-valtuustossa (linkki Puhe HUS-valtuustossa…) pidin erityisen tärkeänä henkilöstön hyvinvointia sekä potilaiden kohtaamista ja kuuntelemista hyvän lääketieteellisen hoidon lisäksi. Lue myös artikkelini Hyvinvointikeskuksesta.

Minusta on sanottu, että olen järjen ääni, teen asioita sydämestäni ja että olen aikaansaava ja pärjään kaikkien kanssa.

Lisää ajatuksiani löydät myös blogistani. Mitä mieltä sinä olet? Kuulisin mielelläni myös sinun ajatuksiasi, miten saisimme Kirkkonummesta yhä viihtyisämmän ja paremman paikan asua, opiskella ja käydä töissä, koulussa tai päiväkodissa. Ole yhteyksissä!